Buurtmaaltijd

.

Samen delen

Elke maand komen we bij elkaar om samen te eten bij de BijHem buurtmaaltijd. Een mooie manier om elkaar te ontmoeten en in ontspanning te praten over wat je bezighoudt.

Vaak staat er een letter centraal, en met de gekozen letter wordt er wat lekkers gekookt om mee te nemen. Pasta, pannenkoeken, patat, pizza. Het is wel duidelijk welke letter de kinderen het liefste kiezen. Is de letter wat moeilijker een gerecht te bedenken, dan worden er creatieve oplossingen bedacht.

Door de coronamaatregelen waren we genoodzaakt om creatief om te gaan met de locatie.  Gelukkig konden we de laatste keer nog buiten afspreken. Met een vuurtje bleven we warm en konden we na afloop marshmellows roosteren.

Iedereen neemt wat mee

Bij de buurtmaaltijd is het de bedoeling dat je iets meeneemt om te delen. Iets wat je zelf hebt gemaakt, of hebt gekocht. Zoveel als je zelf zou eten en misschien een klein beetje extra.

Tijdens de maaltijd is er volop ruimte om met elkaar te kletsen, over een vraag door te praten en om een hulpvraag te stellen. Want dat gebeurt ook heel mooi: door elkaar te ontmoeten, leren we elkaar kennen en kan er hulp geboden worden!

Wanneer: 23 oktober 2022 | 17:00 - 18:30
Locatie: 't Trefpunt

Wie sta jij Bij?

Dillon BIJ Jouke: “Beter begrijpen wat hem bezighoudt”

Na anderhalf jaar in Beijum ontmoette Dillon Jouke bij de voetbalkooi. De uitnodiging om mee te doen leidde tot meer.

lees het verhaal