Activiteiten

Over BijHem

Wij geloven in de kracht die vrijkomt als mensen onderling verbonden zijn. Daarom willen we alle wijkbewoners graag stimuleren om zich in te zetten voor de wijk en voor de mensen om ons heen.

Wie zijn wij?

Stichting BijHem community is een groep bewoners van de prachtige wijk Beijum. We zijn verbonden door eenzelfde kijk op het leven: bloei en groei voor onszelf, voor anderen en voor de hele wijk. Als mensen met elkaar in verbinding zijn, is dat heel krachtig. Daarom willen we alle wijkbewoners (inclusief onszelf) stimuleren om zich in te zetten voor de wijk en voor de mensen om ons heen. Iedereen hoort erbij, welke achtergrond je ook hebt! Het begon met een simpel potje voetbal tussen twee buurmannen, maar inmiddels zijn we uitgegroeid tot een stichting met verschillende activiteiten. Iedereen uit Beijum is welkom!

Wat doen we?

We ontwikkelen, organiseren en voeren projecten uit in de wijk Beijum op het gebied van zorg, welzijn, cultuur, educatie, ontspanning, leefbaarheid, sport en zingeving. Hierbij werken we samen met andere partijen in de wijk, waaronder buurtorganisaties, de Gemeente Groningen, het sociaal wijkteam, de provincie, sportverenigingen, instellingen, organisaties, kerken, scholen en ondernemers. Bekijk onze activiteiten.

Wat staat BijHem voor?

BijHem is een holistische community op het grensvlak van zorg, zingeving en zaken. Samen ondernemen we activiteiten om de wijk tot bloei te brengen. Onze centrale vragen zijn: Wie ben ik? En: Wat kan ik voor een ander betekenen? Onze inspiratie halen we onder andere uit de leefwijze van de vroegere monniken, die elkaar een belofte van trouw gaven, op zoek gingen naar God en goed wilde doen voor hun omgeving.

Hoe groot is de BijHem Community?

De community bestaat uit een kernteam van 12 leden die intensief met elkaar optrekken en elkaar vinden in de visie voor de wijk. Er zijn vier structurele activiteiten die worden geleid door leden van het kernteam. De activiteiten worden ondersteund door zo’n 5-10 vrijwilligers. We bereiken wekelijks een vaste groep van zo’n 50 wijkbewoners, van jong tot oud. Daarnaast komen er zo’n 75-100 wijkbewoners af op de verschillende activiteiten die we met en voor de wijkbewoners organiseren.

Een ANBI stichting?

BijHem is een algemeen nut beogende instelling. Dat betekent dat wij geen winstoogmerk hebben, en vooral de gaven en talenten in de wijk willen benutten. Wil je meer weten over onze organisatie? Wie er in het bestuur zit? Welke leden onderdeel zijn van de Raad van Toezicht? En ben je benieuwd naar onze financiën? Neem dan een kijkje op de organisatie pagina.

Contact

We vinden het leuk om van je te horen. Heb je een goed idee voor de wijk of wil je iets vragen? Laat een berichtje achter en we nemen contact met je op

Berichtje sturen