Vier tips om het vol te houden tijdens corona

2020 is het jaar van de corona. En blokjesverjaardag is wellicht het woord van het jaar. We waren net weer een beetje opgekrabbeld van de maatregelen van het voorjaar en aan het wennen aan een nieuwe manier van samenleven. Nu zitten we alweer in een nieuwe (gedeeltelijke) lockdown.

Voor de één geen enkel probleem, omdat de rust zeer welkom is. Voor de ander een groot drama wegens slechte gezondheid, sociale isolatie, verlies van je werk of bedrijf of vul maar in. Hoe je er ook in staat, ik vermoed dat de meesten van ons zo snel mogelijk weer úit deze situatie willen komen. En in de tussentijd moeten we er maar het beste van maken met elkaar. Vanuit de BijHem Community delen we graag een paar tips, waar we zelf blij van worden.

Hang slingers in de boom en zing een liedje voor het raam als iemand jarig is

Blijf voor elkaar zorgen

Misschien heb jij voldoende contacten of een groot gezin om je heen, maar denk samen aan mensen voor wie dit niet geld. Stuur een kaartje, ga videobellen, haal boodschappen voor iemand of breng een cadeautje langs. Drink samen een kop koffie of nodig iemand uit voor een maaltijd. Hang slingers in de boom en zing een liedje voor het raam als iemand jarig is of bedenk iets ander creatiefs (En stuur vooral een foto naar info@bijhem.net, dat vinden we leuk!).

Laat anderen weten wat jij nodig hebt

Voel jij je alleen, of zou je wel wat steun of plezier kunnen gebruiken? Laat dit dan weten aan je vrienden, buren en kennissen. Dat kan spannend zijn, maar de meeste mensen willen graag iets voor een ander doen! Als ze weten wat je nodig hebt, kunnen ze er voor je zijn!

Probeer de nieuwe buitengym bij de skatebaan onder de Kardingeberg uit

Zorg goed voor jezelf

Als je in beweging blijft, voel je je beter! Dus ga lekker de buitenlucht in, maak een wandeling door het mooie Kardingegebied, doe een speurtocht met de kinderen, leef je uit bij de Oerrrr speeltuin, ga op zoek naar alle mooie beschilderde elektriciteitskastjes in Beijum of probeer de nieuwe buitengym bij de skatebaan onder de Kardingeberg uit.

Wist je dat we elke zondagmiddag op Plein Oost een Kidsclub organiseren voor kinderen van groep 3 t/m 8?  En gezonde voeding doet ook een heleboel goeds voor je mentale gezondheid. Vanuit de BijHem Community willen we je daar graag bij ondersteunen, ook als financiën een drempel voor je zijn om gezonde boodschappen te doen. Meer weten? Neem contact op via judith@bijhem.net.

Probeer positief te blijven

We hebben te maken met allerlei maatregelen en beperkingen, maar gelukkig kan er nog heel veel wél. Bedenk dat iedereen om je heen ik hetzelfde schuitje zit en wees lief voor elkaar. Daar zijn we als Beijumers goed in: iemand die zijn mondkapje was vergeten bij de supermarkt, kreeg spontaan een (schoon) wegwerpkapje van een voorbijganger. Mensen laten ouderen voorgaan in de rij en halen boodschappen voor kwetsbare buren. Met een compliment of een vriendelijk gebaar helpen we elkaar deze moeilijke periode door!

Er zijn vast veel meer creatieve manieren te bedenken om elkaar te steunen of gezond te blijven. We zijn benieuwd, laat het ons weten en stuur je verhaal of foto naar info@bijhem.net.