Activiteiten

Schitterende sterren

Wij willen graag het kersfeest met jou vieren! Kerst is het feest van licht. Licht in donkere tijden. Doe je mee met de lichtjestocht?

Lichtjestocht

Op donderdag 24 december organiseren wij een kerstwandeling voor alle Beijumers. Tijdens deze lichtjestocht zal onder andere het kerstverhaal door middel van een kerstvossenjacht verteld worden.
Daarnaast kan je een kerstwens in een wensboom doen.
Bekijk hieronder nog twee filmpjes. De ene video gaat over schitterende sterren die stralen op een digitaal podium. Allerlei kinderen uit Beijum hebben dit speciaal voor jullie gemaakt.
De andere video is een lied over ‘Lichtjes in de mist’. Met een paar vragen kan je thuis doorpraten wat dit licht voor jou betekent. En wil je meer weten over het christelijke geloof? Dan kan je altijd met ons contact opnemen

Bekijk: de online talentenshow!

Ga er maar even goed voor zitten! Hier komen de talenten uit Beijum, die schitteren met hun talent op het digitale podium.

Met Kerst vieren we de geboorte van Jezus. Hij kwam licht brengen in de duisternis. Kerst 2020 is anders dan anders door het coronavirus. We kunnen minder afspreken met familie en vrienden, we kunnen niet naar de kerk. In deze donkere tijd kunnen we wel wat verlichting gebruiken, toch?

Wanneer Gods schitterende licht over ons leven schijnt, mogen wij schitteren als een ster aan de hemel. Wij mogen het licht doorgeven, zodat anderen verlicht worden.

Laat je licht schijnen!

Bekijk: ‘Lichtjes in de mist’

In het liedje zingen twee mannen (Stef Bos en Mathijn Buwalda) over hoe zij God of ‘iets’ zien. Ze geven er verschillende woorden aan, zoals de hemel, een vrouw, een kind en stilte.

Vragen om over na te denken

  • Geloof jij dat God bestaat? Of dat er ‘iets’ meer is?
  • Met welke woorden zou jij Hem of ‘iets’ omschrijven?

Wissel hierover samen eens van gedachten. Als er kinderen meelopen, kan je hen ook vragen of ze geloven in een God en wat ze daarvan een mooie eigenschap vinden of wat ze er lastig aan vinden.

Uiteindelijk zingen ze dat God uiteindelijk niet te beschrijven valt; ergens is Hij onbereikbaar, maar tegelijkertijd ook dichtbij.

  • Hoe kijk jij naar de tegenstelling onbereikbaar en toch dichtbij?
  • Kan iemand of iets zowel dichtbij als onbereikbaar zijn?

Meer weten?

Ben je geïnteresseerd geraakt in Jezus? Of wil je meer leren over het christelijke geloof? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Contact opnemen