Van hart tot hart (2)

Van hart tot hart (2)

18 mei 2018 zingeving 0

 

Oke J.

 

Ik pak de handschoen op, neem je uitnodiging aan.

En wel op de manier die ons kennelijk goed ligt:

schrijvend.

 

een mailwisseling.

 

Wie weet is er een platform (nee, die in de wijk is nog niet klaar) waar dit een mooie bijdrage levert.

Wellicht iets van De Community? Een rubriek in krant of op internet als: ‘dat geloof ik ook wel’

En anders komt dat later wel. Misschien een leuke schrijfidee voor een boekje… wie zal het zeggen.

 

Dus bij deze begin ik alvast:

 

Je vraag is: wat weerhoudt me.

Het gevaar is dat we met deze vraag elkaar enkel willen overtuigen. Daarmee komt onvermijdelijk stellingname en verwijdering. Dat is het begin van scheiding van mensen op basis van geloven. Mijn zoektocht gaat over de beweging de andere kant op: die van eenheid, vrede, harmonie.

Niets weerhoudt me om te zoeken naar wijsheid, inzicht, helderheid. In elk contact en elke ervaring zoek ik naar het doen groeien van mijn inzicht. Zolang ik leef. Daarbij ga ik af op licht. Dat kan zijn: woorden en daden van anderen en ervaringen in mijzelf. Pas door iemands leefwijze blijkt diens wijsheid, inzicht. En zo schijnt het licht door.

Het licht is niet van iemand. De andere persoon is niet het licht, zoals een lamp of kaars niet het licht is.

Je vraag zet ons op de gedachte dat het alleenrecht op het universele licht bij één persoon is. Veel lampen brengen hetzelfde licht voort. Laten we het hebben over het licht, en niet over de lamp.

Groetjes, T.

 

Beste T.

Heel erg leuk om zo met elkaar van gedachten te wisselen. Ik had van tevoren niet gedacht dat de -in mijn ogen- onschuldige vraag: “Wat weerhoudt jou ervan om Jezus als reisgezel uit te nodigen” zoveel teweeg zou brengen.

Ik vind het mooi dat deze vraag ons niet uit elkaar drijft, maar ons bij elkaar brengt. Het leek in mijn ogen een onschuldige vraag. Maar in gesprekken kwam ik er achter, dat er in die vraag onbewust iets door zou kunnen schemeren over jou overtuigen om Jezus te gaan volgen. Misschien komt dit omdat Jezus voor mij meer is dan een wijs persoon met een mooie filosofie.

Niemand kan neutraal een gesprek ingaan, omdat een ieder van ons gevormd is in het leven door levensgebeurtenissen, gedachtes en onze opvoeding. Ik zal niet ontkennen dat God mijn referentiekader is.

Ik vind het prachtig hoe jij omschrijft dat je elke dag wil leren. Daar sluit ik me van harte bij aan. Ik zal je eerlijk zeggen dat ik dat ook wel eens moeilijk vind, omdat ik diep van binnen vaak zelf wel denk te weten hoe dingen zitten.

Je schrijft over het licht en dat niemand dit licht bezit. Maar licht heeft wel een oorsprong. Een lamp moet, voordat het licht voorbrengt, op de energiebron (elektriciteit) aangesloten zijn. En een kampvuur, dat ontbrand niet vanzelf, er zal iemand moeten zijn die het moet ontsteken.

Mijn persoonlijke ervaring in de zoektocht naar zingeving in dit leven, is dat de energiebron mij gevonden heeft. Ik zou je er graag meer over vertellen, maar ook van jou horen wat jou zingeving geeft. Samen zoeken en ontdekken.

Groetjes, J.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *