Modern klooster

Modern klooster

10 februari 2018 zingeving 1

 

Stichting BijHem Community is een groep wijkbewoners die samen optrekken en meewerken aan een leefbare wijk. We zitten niet vast aan een bepaalde kerk of geloofsovertuiging, maar zijn wel met elkaar verbonden door eenzelfde kijk op het leven: bloei en groei voor onszelf, voor anderen en voor de hele wijk Beijum. Bij de BijHem Community zijn gezinnen uit verschillende kerken betrokken, maar ook niet-christelijke wijkbewoners.

 

Iedereen is welkom

Vanuit die basis ondernemen we allerhande activiteiten, zoals:

 

 • het koppelproject (kinderen van groep 2 die werkjes maken voor bejaarden uit de wijk en hen eens uitnodigen om op de koffie te komen)

 

 • de kinderclub (zingen en knutselen voor kinderen van 5 tot 12 jaar)

 

 • het organiseren van de tussenschoolse opvang (met een werkzoekende jongere)

 

 • de buurtmaaltijd (gezellig en gezond samen eten voor jong en oud)

 

 • voetbaltoernooien (georganiseerd door en voor jongeren van 15+ uit de wijk).

 

Inspiratie

Onze inspiratie halen we onder andere uit de leefwijze van de vroegere monniken, die elkaar een belofte van trouw gaven, op zoek gingen naar God en hun omgeving zegenden – met bier bijvoorbeeld. 😉 Deze monniken probeerden de principes van Jezus in praktijk te brengen: stabilitas (stabiliteit), obedientia (gehoorzaamheid) en conversatio morum (trouw aan het monnikenbestaan). Ook in onze tijd kunnen deze principes helpen wanneer we op zoek zijn naar onze identiteit (wie ben ik?) en naar betekenis (wat kan ik voor een ander betekenen?).

 

Verbinding

Veel mensen vinden het moeilijk om rust te vinden te midden van al het gehaast en gejakker van het dagelijks leven. Wanneer je dit deelt met anderen, ontstaat verbinding. Dit zie je terug in onze community. Wij trekken intensief met elkaar op omdat we voor elkaar gekozen hebben. We delen een auto, staan naast degene die een doodzieke vader heeft, koken voor elkaar als er een baby’tje geboren wordt en ondernemen leuke dingen. We geloven in een hechte gemeenschap (community) waarin naar elkaar wordt omgezien. En we zijn inclusief. Met andere woorden: we nodigen je van harte uit om mee te doen!

 

Één antwoord

 1. Jitty Fokkens schreef:

  Hallo,
  Ik volg al een tijdje jullie Facebookberichten en vind het super wat jullie doen.
  Als we nog in Beuym woonden zou ik me graag aansluiten, God heeft ons echter naar Tsjechie gestuurd om hier te bouwen aan Zijn Koninkrijk.
  Heel veel succes met al jullie activiteiten en Gods Rijke Zegen gewenst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *